Landgoed

Het landgoed Geijsteren, sinds 1806 bezit van familie de Weichs de Wenne, bestaat uit mooie natuurgebieden en boerderijen met akkers en weiden. Prachtige bossen, statige lanen en enkele mooie vennen. De woningen die tot het landgoed behoren zijn duidelijk herkenbaar aan de zwart-witte luiken. De totale oppervlakte van het landgoed bedraagt ongeveer 700 hectare.

De fraaie Oostrumse Molenbeek doorkruist het landgoed, langs restanten van de oude Maasbedding en opgestuwde terrassen uit de ijstijd. Bezienswaardigheden op het landgoed zijn de Willibrorduskapel (daterend uit 1680) en de Rosmolen, een voormalige watermolenhoeve. In de kern van het dorp Geijsteren zijn diverse boerderijen, die verbouwd zijn tot woonhuis. Op ongeveer 10 minuten loopafstand van de camping ligt de ruïne van het kasteel, die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de Engelsen is gebombardeerd omdat zij dachten dat de bezetter zich hier schuil hield. De ruïne van het kasteel is afgelopen jaren hersteld en u bent welkom om een bezoek te brengen. De poort is dagelijks open tot 17.00 uur.

De omgeving en het landgoed zijn prachtig om te voet of per fiets te ontdekken en te bezoeken, maar vooral om ervan te genieten en de Limburgse gastvrijheid te beleven.