Omgeving

Geijsteren

Het dorp Geijsteren ligt op loopafstand van de camping, 450 inwoners wonen er in alle rust. Een bloeiend verenigingsleven houdt deze dorpsgemeenschap levend. Het dorp beschikt nog over oude panden, waarvan de luiken in de kleur van de vroegere heerlijkheid zijn geschilderd.

Het belangrijke kasteel met de bekende, uit 1666 daterende Toscaanse zuilenhof rond de binnenplaats, heeft het oorlogsgeweld in 1944 niet doorstaan. In de afgelopen jaren is de ruïne gerestaureerd en bezoekers krijgen een indruk hoe het kasteel er vroeger heeft uitgezien. Vanuit het dorp kunt u er via de “Brug bej Sjeng” naar toe wandelen. Het is op loopafstand van de camping.

Voor de Williborduskerk staan nog twee oude grafstenen uit de 16e eeuw.

In het prachtige boscomplex van Landgoed Geijsteren liggen twee bezienswaardigheden.

De St.Willibrorduskapel, midden in het eeuwenoude bos op een vijfsprong van wegen, is in 1641 herbouwd op een plaats waar de heilige bisschop vroeger predikte en doopte. In de maanden juni, juli en augustus is de kapel open op de woensdagavond voor eucharistieviering om 19.00 uur. Aan het water uit de put werd een genezende kracht tegen oogziekten toegekend.

Aan de rand van het bos staat de Rosmolen, een watermolen met een piramidedak, dat evenals de ernaast gelegen boerderij een dak van riet heeft, waar elke vrijdagmiddag nog graan wordt gemalen

Wat verder stroomafwaarts staat een tweede watermolen, die ook volledig gerestaureerd is. En natuurlijk komt u ook hier zo maar onderweg kapelletjes tegen, elk met een eigen intentie. Soms lijkt het alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

Evenementen in Geijsteren:

5-6-7  juli 2019: Internationale sheep-dog Trial